Algemene informatie

Organisatie

Doel van SMOW is het organiseren en in stand houden van muziek- en balletonderwijs in de gemeente Olst-Wijhe (bron: statuten).

Lessen door professionele beroepsdocenten

De muzieklessen worden gegeven door zelfstandige docenten. Zij hebben een conservatorium-opleiding en zijn werkzaam als beroepsmusicus en/of -docent. Zij werken een aantal uren per week via SMOW in Olst-Wijhe.
Leerlingen gaan met de docent een lesovereenkomt aan volgens vaste voorwaarden en tarieven van SMOW. Docenten en leerlingen bepalen het lesprogramma en lestijden in onderling overleg.

Hoe werkt SMOW?

Muzieklessen via SMOW vinden plaats in verzorgde muzieklokalen in het Holstohus (Olst) en het SPOC (Wijhe).Docenten en leerlingen bepalen het lesprogramma en lestijden in onderling overleg.
SMOW treedt op als ‘facilitaire dienst’ en zorgt voor een evenwichtig lesaanbod, goede docenten, voldoende lesruimtes, lesovereenkomsten, etc.

De SMOW heeft een bestuur, bestaande uit vrijwilligers. Dit onderscheidt SMOW van ‘gangbare’ muziekscholen met docenten in dienst en een kostbare organisatie. Dit maakt professioneel muziekonderwijs ook in Olst-Wijhe toegankelijk.

De huisvesting in het Holstohus (Olst) en het SPOC (Wijhe) wordt mede gefaciliteerd door de gemeente Olst-Wijhe.

Daarnaast organiseren gemeente, SMOW en muziekverenigingen gezamenlijke evenementen zoals het Muziekfestijn en de Uitmarkt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Organisatie door bestuur van vrijwilligers

SMOW treedt op als ‘facilitaire dienst’ en zorgt voor een evenwichtig lesaanbod, goede docenten, voldoende lesruimtes, lesovereenkomsten, etc.
SMOW heeft een bestuur, bestaande uit vrijwilligers. Dit onderscheidt SMOW van ‘gangbare’ muziekscholen met docenten in dienst en een kostbare organisatie. Dit maakt professioneel muziekonderwijs ook in Olst-Wijhe toegankelijk.

Samenwerking en subsidie van gemeente

De huisvesting in het Holstohus (Olst) en het SPOC (Wijhe) wordt mede gefaciliteerd door de gemeente Olst-Wijhe.
Daarnaast organiseren gemeente, SMOW en muziekverenigingen gezamenlijke evenementen als het Muziekfestijn en de Uitmarkt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Holstohus Olst

In het Holstohus zijn vele verenigingen en organisaties actief zoals het Filmhuis, Holstohustheater en KYK. Waar is het leuker muziek- of dansles te krijgen dan in dit culturele hart van Olst? En goed te combineren met een bezoek aan de bibliotheek of de gezellige Brasserie.

Ut Huus
Jan Schamhartstraat 5
8121 CM Olst

SPOC Wijhe

Het Sport, Onderwijs en Cultuurcentrum (SPOC) is het brandpunt van het verenigingsleven in Wijhe. Hier vind je onder meer het Capellenborgtheater, scholengemeenschap Capellenborg en Grandcafe ’t Spoc. De beste plek dus voor muziekonderwijs in Wijhe

SPOC/De Lange Slag
De Lange Slagen 29a
8131 DP Wijhe